Karlagatan 7, Karlstad
0707274126
kontakt@elfy.se

SEO Guide 2019 | Tipsen som alla vet, men ingen vill prata om!

TEL: 0707-274126 | EMAIL: kontakt@elfy.se

SEO Guide 2019 | Tipsen som alla vet, men ingen vill prata om!

SEO-GUIDE

Detta är en seo guide som i praktiken lika effektiv idag, som för 10 år sedan. Naturligtvis har Google blivit smartare genom åren, men inte i närheten så mycket smartare som alla sökmotoroptimerings experter försöker få det att låta. Det ligger helt enkelt i deras intresse att få dig att tro att du inte klarar av det själv, och efter några månader av eget testande så vänder du dig ändå till en SEO-byrå.

Jag klandrar dig inte, hela nätet är fyllt av olika guider och tips om sökmotoroptimering. Alla är SEO experter och ger dig massvis av tips, men konstigt nog lyckas ändå ingen med dessa tips.

Så vad gör denna seo-guiden annorlunda?

Kort och gått berättar jag det ingen pratar om, vilket som egentligen är viktigast. Vem som helst ger upp när man får veta att sökmotorer som Google har över 200 ranking faktorer, och framför allt får du knappt veta hur du ska göra. Och så här är de flesta seo-guider uppbyggda, och de gör att många ger upp.

Av dessa 200 ranknings faktorer är det bara några stycken som är kritiska, och bommar du dessa har du inte en chans. Så jag kommer visa dig vad du faktiskt ska fokusera på, och vad du kan skippa helt. Så denna SEO-guiden hjälper dig med att rangordna de viktigaste faktorerna för att du ska ranka.

SEO är en smutsig bransch

Sökmotoroptimering eller Search Engine Optimization (SEO) är enligt mig en utav de smutsigaste branscherna, och det beror på att alla bara är ute efter att lura dig. Det är otroligt enkelt egentligen, men alla experter på området snackar bara skit för att du ska ge upp.

Länkar är fortfarande den helt överlägset största rankings faktorn, och inget annat! Jag håller helt och hållet med om att bra texter också är viktiga. Men sanningen är att du kan ranka med en stark sida med mycket inlänkar och tunt innehåll, men väldigt sällan det omvända med bra innehåll utan länkar.

Och det är här branschen blåser alla nya som vill lära sig sökmotoroptimering, och jag anser att man vilseleder folk med flit. Man får folk att lägga tonvis av energi på ”bra innehåll”, och hur titlar och hur h1, h2 och h3 rubriker ska se ut. De har stor betydelse, men utan länkar kan du mixa och trixa med dem i århundraden. Det kommer helt enkelt aldrig vara tillräckligt för att ranka först, och du kommer att lägga massa tid helt i onödan på det.

Länkar är allt inom sökmotoroptimering

Du har säkert hört att länkar är viktiga, men få berättar att det är den överlägset viktigaste rankings faktorn. Även om du gör de 199 andra rankings faktorerna helt 100%, så kommer du inte klara av att ranka för ett svårt sökord utan länkar.

Google ser nämligen inlänkar till din hemsida som en form av referens för din hemsida, och har du tonvis av det så litar Google på att din hemsida är bra. SEO-strategier officiellt handlar alltid om att du ska fokusera på bra innehåll, och förhoppningsvis så får du länkar till din hemsida för att den när så bra. Men som du kan se på tjänster som UberSuggest vilka konkurrensen för ett sökord, så krävs de en hel del länkar för att ranka på tuffare sökord.

Men sanningen är att du sällan får dessa organiska länkar som det kallas, och de inlänkar du får är oftast från sociala medier med nofollow länkar. Det är länkar som i SEO-syfte ger lite kraft till din hemsida, och du behöver dofollow länkar. Det är dessa länkar som ger dig bra link-juice, och de är mycket svårare att få.

Så utför experter sin sökmotoroptimering

Grunden i alla seo-experters lista är länkar, och här är en mycket dold gråzon som ingen pratar om. Men alla inom denna bransch vet om att länkar är det som funkar, och det är det som man så fint kallar för offpage SEO. Att onpage också är viktigt förnekar ingen, men alla vet att bra inlänkar är det som ger mest av allt.

Få guider om ens någon pratar om hur man får starka länkar, och troligtvis ingen vill erkänna att de handlar om köpta länkar. De flesta seo-byråer döljer detta med att man ger dig fina inlänkar från (influensers), men det handlar om köpta länkar. Anledningen till att man inte vågar säga hur det egentligen går till, är att det inte är tillåtet att köpa länkar enligt Googles grundhandbok om sökmotoroptimering. Och man kan bli straffad av Google om de upptäcker att man har fuskat, vilket betyder i värsta fall att de tar bort din hemsida från sökresultaten.

Så i denna guide kommer jag gå igenom hur du själv fixar bra inlänkar, och hur du tar reda på vilka länkar du ska satsa på. Det behövs inte någon raket forskare för att fixa bra inlänkar, och du kan göra det både billigt och säkert.

Så varmt välkommen in bakom sökmotoroptimerings branschens stängda dörrar!

Tags: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

RING MIG NU