Karlagatan 7, Karlstad
0707274126
kontakt@elfy.se

KÖP DOMÄNER

TEL: 0707-274126 | EMAIL: kontakt@elfy.se

Vad är en premiumdomän?

Man kan enklast förklara en premiumdomän som en domän med ett väldigt bra namn, och då oftast i antingen SEO-syfte eller för att det är ett lätt namn man kommer ihåg. När det handlar om att domänen är bra för SEO (sökmotoroptimering), så handlar det främst om att du sedan kan länka ganska aggressivt till den med det önskade sökordet du vill ranka för på ankartexten. I och med att du heter till exempel SKOR.se, så kan du lägga många länkar med ankartexten skor utan att det ser spammigt ut.

Några av de domännamn jag säljer just nu

Köp domänen Gainer.se

Gainer.se är som det låter en domän som är perfekt för dig som vill sälja gainer. Namnet är lätt att göra varumärke av, och det är svårt att hitta så här bra domännamn som är till salu!

Köp domänen Culture.se

Culture.se är en utav mina favorit domäner, och den värderas av GoDaddy’s domänvärderingsverktyg till ca 50.000 kr. Namnet är upptaget på nästan alla domänändelser i hela världen.

Köp domänen Livestreams.se

LiveStreams.se är en domän som passar perfekt för dig som vill göra någon form av streaming tjänst, och här har du namnet som alla kommer att komma ihåg.

Köp domänen Solsangar.se

SolSangar.se syftar naturligtvis på sölsängar, som är en möbel som det söks efter ca 40.000 gånger i månaden under vår och sommar. Denna domän är perfekt för dig som vill sälja solsängar.

Köp domänen Vaxtbelysningar.se

Vaxtbelysningar.se är domänen för dig som är grön om fingrarna. Går du i tankarna på att börja sälja växtbelysningar, så är denna domän ett måste för dig.

Köp domänen Produktdesigner.se

Produktdesigner.se är en domän perfekt för dig som vill sälja dina tjänster som produktdesigner. Domänen rankar redan först på sökordet, och det ingår i själva köpet.

Köp domänen ShortFill.se och ShortFills.se

ShortFill.se & ShortFills.se är två stekheta domäner för dig som vill öppna en vape butik. Namnet är lätt att komma ihåg, och sökningarna efter detta sökord ökar för var dag!

Varför ska du köpa .se domäner?

Det finns något som kallas för Top Level (toppdomäner) för varje land, och enkelt sagt är det alla domänändelser som du redan idag känner till. För att nämna några så har du en lista här:

Europa:

  • Sverige.se och .nu
  • Norge.no
  • Danmark.dk
  • Spanien.es (Espainia)
  • Frankrike.fr
  • Tyskland.de

Länder utanför Europa

  • USA – .com och .net och .org (och .gov)
  • Kina – .cn (china)

Det finns naturligtvis många fler toppdomännamn för många andra länder, men dessa är sådana som du säkert känner igen. Och det är lite så det också funkar, du förväntar dig helt enkelt att en norsk hemsida ska ha .no och inget annat. Även om det idag finns över 700 olika domänändelser, så vill alla åt det som är på toppnivå för just det landet man riktar sin hemsida för.

Varför är det viktigt att köpa bra domännamn?

I det långa loppet kommer det vara en stor fördel att heta det man säljer, alltså köpa ett domännamn som Skor.se om man säljer skor. Det gör att du kan gör ditt länkbygge mot hemsidan mycket aggressivare än va din konkurrenter kan göra, vilket betyder att du kan ranka bättre på Google. Det enbart är den enskilt största anledningen till varför alla premiumdomäner är upptagna, för dessa funkar lite som en aktie. De går aldrig ner i värde, då konkurrensen på nätet bara blir hårdare för var dag. Det gör att du för var dag som går bara har mer och mer fördel med att heta det du säljer.

Lättare att komma ihåg bra domäner

Men även när det handlar om direkt trafik har du stor fördel av att ha ett lätt domännamn att komma ihåg. Google tycks också ge fördel i sökreslutaten till korta URL’er. Det är alltid enklare att komma ihåg namnet Skor.se än BraSkor.se, då det alltid finns massvis av copycats därute som försöker att ta namn som är så korta och keyword relevanta som möjligt.

Premium domäner ger kredibilitet

Faktum är att det också ger en viss kredibilitet till sidan bara av det faktum att du har en domän som är svår att få tag på, eftersom att du troligtvis antingen betalat mycket för den eller varit verksam väldigt länge. Det ger en indikation om att du är seriös som har betalat så mycket bara för namnet, eller att du var tidigt ute på nätet.

Så köper du domännamnen av mig

Är du intresserad av att köpa ett premium domännamn av mig kan du bara kontakta mig via min kontaktsida, och tänk på att uppge vilken domän du är intresserad av att köpa och eventuellt motbud.

RING MIG NU